Menu Zavřeno

Blog

Pergler stříbrný, Froněk bronzový na MČR!

O víkendu 19. a 20. února proběhlo Mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek v hale, kde náš oddíl byl rozhodně vidět!

Osm atletů se v těchto dvou dnech představilo v nejrůznějších disciplínách a vždy se rvali, o co nejlepší výsledek!

V sobotu odpoledne probíhaly rozběhy na 800 metrů, kde jsme v kategorii dorostenců a juniorů měli 3 běžce. Skrze rozběhy se dokázali do finálové osmičky dorostenců probojovat Michal Pergler a Jan Švígler. Oba ovládli své rozběhy. V prvním rozběhu juniorů se představil Radek Holub, který finišoval na 7. místě a celkově skončil na 21. místě. 

Sobotní podvečer přinesl finálové běhy na 3000 metrů dorostenců a juniorů. Mezi dorostenci se představil Jan Riegel, který si doběhl v čase 9:30,33 min pro výborné 8. místo! Mezi juniory na 12. místě finišoval Jan Pergler!

V neděli to již pro naše barvy „cinklo“. Ihned v první disciplíně, která byla programu, jsme si jako oddíl, připsaly první cenný kov! Výškař Pavel Froněk podtrhl svoji výbornou halovou sezónu ziskem bronzové medaile mezi dorostenci za výkon 187 cm. Tentýž výkon zapsal Jan Kocián mezi juniory, což ho zařadilo na výborné 8. místo! Druhý cenný kov vybojoval ve finále na 800 m dorostenců Michal Pergler, který doběhl na 2. místě. Pro Michala to byla také patřičná odměna za výkony, které podával celou zimní sezónu! V stejném finále jsme měli i druhého běžce, který byl také adeptem na zisk cenného kovu, ale bohužel takticky tento závod nevyšel. Přesto z toho bylo úžasné 5. místo! Výborné vystoupení našich atletů podtrhl v běhu na 1500 m Jakub Macán, který v kategorii dorostenců doběhl na krásném 11. místě!

Kompletní výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/51237/1340

Všem zúčastněným gratulujeme k jejich výkonům a děkujeme za výbornou reprezentaci oddílu!