Menu Zavřeno

Blog

Froněk bronzový na MČR žactva!

Minulý víkend proběhlo Mistrovství České republiky žaků a žákyň, které se uskutečnilo v dalekém Třinci.

Bronzovou medaili vybojoval ve skoku vysokém Pavel Froněk! Mohla to být i medaile nejcennější, jelikož Pavel výšku 187 cm překonal na první pokus a v době, když už byl mimo sektor, laťka spadla a rozhodčí nakonec označil tento pokus za neúspěšný. Pavla tato situace velice rozhodila a již nebyl schopný se zkoncetrovat na dva opravné pokusy.

Sedmé místo si odváží Jan Švígler z běhu na 1500 metrů, kdy si vylepšil umístění z loňského šampionátu. Jedenáctý doběhl na stepplu Jakub Macán, který doběhl v novém osobním rekordu 4:50,79 min a pouhých 1,7 sekund od oddílového rekordu.

Oddílový rekord přeci jen padl a to hned třikrát! Na štafetě 4×60 m dokázala sestava Froněk – Macán – Zitterbart – Švígler zaběhnout 10 let starý rekord, který má nyní hodnotu 29,49 s! Za tento výkon brali hoši krásné 12. místo!

Další překonání oddílového rekordu padlo na štafetě 4×300 m hochů i dívek, které vylepšily maximum o 10 sekund!!! Sestava hochů byla stejná, jako na krátké štafetě, dívky běžely v sestavě: Vecková – Šetlíková – Kučerová -Martínková. 

 

Všem zúčastněným gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu!