Menu Zavřeno

Blog

Stříbro Froňka a 4. místo Švíglera z MČR žactva!

Velký úspěch zaznamenala dvojice Froněk a Švígler, která startovala na Mistrovství České republiky žactva, které se odehrálo v pražské Stromovce.

Druhý jmenovaný, Jan Švígler vybojoval nádherné, i když nepopulární 4. místo v běhu na 1500 m. Honza nechtěl taktizovat, věděl, že pole favoritů je silné a tak tedy začátek závodu odtáhl i když trochu nedobrovolně, kdy ho doslova před sebe dostrčil pozdější vítěz Dudycha. Honza dokázal do posledních závěrečných kol držet krok s trojicí běžců a bylo jasné, že cenné kovy si rozdělí tato čtveřice. Skupinka mu nakonec utekla a na něj zbyla bohužel „brambora“. Hlavu nevěsí a bere to jako motivaci do hlavní části sezóny, která se odehraje na dráze.

Pavel Froněk se dokázal na MČR kvalifikovat ve dvou disciplínách a to na 60 m překážek a skok vysoký. Na překážkách si dokázal zaběhnout nový osobní rekord, který překonal o 1 desetinu a jen kousek ho dělil od překonání hranice 9 vteřin. Za výkon 9,01 s nakonec bral výborné dělené třinácté místo. V neděli nastoupil na jeho silnější disciplínu. Ve skoku vysokém patřil mezi užší skupinku kandidátů, která by se mohla ucházet o cenný kov. Tento fakt dokázal Pavel ustát hlavou a až na jednu opravu skákal čistě, což mu hrálo, jak se říká do karet. Výšku 184 cm dokázal překonat prvním pokusem, tím si vylepšil osobní rekord o 3 cm a zároveň se dostal do vedení. Na další výšku již pokračovali 3 závodníci a jen se čekalo, kdo si vyskáče medaili nejcennější. Laťku ve výšce 186 cm dokázal skočit pouze favorit závodů, výškař z Brna a mezi Pavlem a závodníkem z Kolína rozhodoval zápis předchozích výšek, a jelikož Pavel dokázal překonat 184 cm na první pokus, tak tím si i vybojoval stříbrnou medaili z Mistrovství České republiky žactva! Oba zmínění atleti dokázala navázat na úspěšné vystoupení z předchozích let vrhačky Kubouškové. Na závěr mistrovství se ukázaly a nabraly mnoho cenných zkušeností štafety ve složení: Froněk – Švígler – Zitterbart T. – Zitterbart M. a Vecková – Šetlíková – Gally – Kulenová. Štafeta hochů finišovala na 5. místě ve svém běhu, díky o místo lépe.

Všem zúčastněným gratulujeme!

cpa18019.jpg

Foto: Eduard Erben