Menu Zavřeno

Blog

Začala krosová sezóna i s našimi závodníky

V uplynulém víkendu proběhly dva krosové závody.

 

V sobotu 23.3. se uskutečnil 6. ročník Klatovské desítky, kde jsme měli zástupce v podobě Lukáše Krýsla, který si zaběhl nový osobní rekord na silnici, který má nyní hodnotu 34:22 minut a závod dokončil na výborném 5. místě! 
Vyjádření Lukáše k jeho výkonu: „Prvních 5 km jsem se držel ve skupince o druhé místo. Běželo se trochu rychleji (16:45 – 5km), než bylo v plánu, ale cítil jsem se dobře. Druhou část jsem musel zvolnit, abych zaběhl pod 35 minut což byl můj cíl do toho závodu. S časem 34:23 jsem spokojen.“

V neděli 24.3. se nám rozběhl i 10. ročník Běžeckého poháru mládeže v Plzeňského kraje. Jak už bývá tradicí, první zastávkou byl již 20. ročník Memoriálu Josefa Machta v Tachově.

V nejmladších žákyních na druhém místě doběhla Simona Cihlářová. Dalším medailistou našeho oddílu byl Jan Švígler v kategorii st. žactvo, který rovněž vybojoval kov stříbrného lesku. 
Na pátém místě v kategorii ml. žákyně doběhla Barbora Šetlíková. Na stejném místě, ale v kategorii dorostenek skončila Kateřina Šebestová. Pátým zástupcem našeho oddílu byla Anička Rašková, která doběhla na 12. místě v kategorii st. žákyň.

Děkujeme za vzornou reprezentaci našeho oddílu! Několik našich zástupců se objeví i na víkendovém Mistrovství České republiky v krosu v Mladé Boleslavi.