Menu Zavřeno

Blog

Napsali v Domažlickém deníku:

Nedělní den patřil v pražské hale Otakara Jandery nejlepším atletům z Plzeňského kraje. V rámci oblastního halového mistrovství dospělých, juniorů a dorostu se zde představilo i patnáct našich atletů. Ve Stromovce se bojovalo o krajské tituly, medaile, halové osobní rekordy a v neposlední řadě o limity na únorové republikové šampionáty. Konečná bilance borců AC čítá osm medailí.

VÍTÉZNÉ K+K

V krajské konkurenci lze mezi nejlepší výkon považovat vítězství Matěje Klukana ve výškařském sektoru, kde na druhý pokus překonal laťku ve výšce 209 centimetrů. Za osobním halovým i venkovním rekordem zaostal o jediný centimetr.

„Hodně mě vyhecoval souboj s Matyášem Daleckým, který skákal mimo soutěž. Ani pokus na 212 cm nebyl marný, ale bohužel jsem ho shodil lýtkem. Příště osobák pokořím,“ věří si výškař, kterého již brzy čekají mezinárodní mítinky.

Na halový osobní rekord útočil i junior Jakub Karlach na trati 800 metrů. Do mety 500 metrů mu závod „odtáhl“ oddílový kolega Šilhavý a poté již bojoval pouze s časomírou. Závod na čtyři okruhy ovládl v osobním rekordu 1:55,33, čímž se propracoval na 2. místo průběžných juniorských tabulek a již se může připravovat na únorové MČR. 

O pouhých 11 centimetrů za osobním rekordem zaostal koulař Dominik Sládek, kterému výkon 14,23 m ze třetí série pokusů zajistil krajský titul.

DOBA BRONZOVÁ

Cenný kov stříbrné barvy ukořisťila štafeta 4×200 metrů ve složení Jan Peták, Jakub Karlach, Martin Šilhavý a Štěpán Rottenborn.

Na bronz středotraťaře Váchala navázali i vyznavači technických disciplín. Třetí skončil univerzál Jan Tauer v souboji dálkařů, kde zaznamenal nejdelší pokus s hodnotou 637 centimetrů. „Není to špatné, ale rezervy tam jistě jsou. Věřím, že dotáhnu co nejdříve zkouškové a vrhnu se do tréninku naplno,“ přeje si student ČVUT.

Vítězného Sládka v sektoru koulařů doplnil na třetím místě Tomáš Ott, když 7,26 kilogramu vážící náčiní poslal do vzdálenosti 11,31 metru. Kromě medaile se radoval i z halového osobního rekordu. Partu netrhal ani junior Patrik Ledvina, který šestikilovou kouli v druhém pokusu poslal k hranici devíti metrů a stačilo to na bronz.

Jedinou medailistkou u děvčat byla dorostenka Simona Kuboušková, která kouli vrhla do vzdálenosti 10,62 metrů, což stačilo na třetí příčku.

Potenciál ukázali i ostatní domažličtí borci, kteří bohužel nedosáhli na medaile,ale můžeme se těšit, co předvedou v pokračující halové sezóně. Ta má nabitý program až do března.

redakčně kráceno, zdroj Domažlický deník


Zdroj: https://domazlicky.denik.cz/ostatni_region/atleti-z-domazlic-privezli-z-prahy-devet-medaili-20190123.html