Menu Zavřeno

Blog

Hustopeče, Praha či Vídeň?

To jsou místa, kde se včera ukázali naši závodníci!

Šimon Ekl, který letos nesměřuje svoji přípravu na halu si ve Vídni zaběhl výborný osobní rekord 1:55,75min! Další start chystá na příští víkend a my Šimonovi budeme přát, aby ještě nějakou tu vteřinku stáhl!

Na jednom z největších výškařských mítinku na území České republiky se ukázal Matěj Klukan, který ve skupině „B“ obsadil dělené 11. místo za výkon 200 cm. Bohužel Matěj se ten den pral s technikou a nakonec i s prasklou tretrou. I takové závody jsou a my věříme, že příští závod to bude mnohem lepší!

Nejpočetnější skupinka našich atletů se vydala do Prahy, kde se zúčastnila Přeboru Jihočeského kraje žactva. Pro některé to byly první závody vůbec ve své kariéře, někteří zahájili sezonu a další si vylepšili svá letošní osobní maxima. 
Velmi potěšující zpráva byla vůbec ta, že se zúčastnila celá skupina st. žactva a jejich chuť a odhodlání byla po celý den vidět, o to lépe se závodilo!

Kvalitní výkony předvedli Froněk – Petráš – Švígler, kde lehce naznačili, že start na MČR by nemusel být nereálný.

Pavel Froněk procházel soutěží ve skoku vysokém bez problému až do výšky 167cm, bohužel na nadcházející výšce chybělo trošku více štěstí.

Jakub Petráš předvedl, že mu také výška jde. Pomalu se do toho zas dostává, včera si vylepšil svůj letošní výkon na 159 cm, ale jeho dispozice jsou na mnohem lepší výkony, jen se vyskákat a trošku si věřit. Radost si udělal ve své doplňkové disciplíně – vrh koulí, kde přidal po dvou týdnech opět metr, ač technicky to nebylo pořád dobré, tak jeho nový osobní rekord je nyní 11,74 m.

Honza Švígler si zaběhl nový osobní halový rekord na 800m. Závod kluci rozběhli pomaleji, takže Honza měl dost sil ještě v cíli, které nevyužil, ale i tak čas 2:18,38 min, je dobrý a za 3 týdny to bude určitě mnohem rychlejší!

Velkou radost udělali trenérovi, ale i ostatní závodníci a závodnice! Padlo mnoho osobních rekordů či kvalitních výkonů, které se k osobáku přiblížili! Těm, co to tak nevyšlo, nevěště hlavu, možnost předvést lepší výkon bude 17. 2. na našich mistrákách!

autor Martin Pivoňka