Menu Zavřeno

Blog

Naši závodníci na MČR do 22 let: Tomáš Ott pátý v klubovém rekordu!

V Ostravě si týden před Kontinetálním pohárem dali dostaveníčko na rozjezd naši borci do 22 let. Domažlická atletika, měla také hned pět svých zástupců.  

Nejlepšího umístění dosáhl stále se zlepšující Tomáš Ott, který se v páté sérii vylepšil osobní i klubový rekord na 52,44m. 

Smolné MČR prožil Jakub Karlach, v prvním běhu na 800m dosáhl na třetí pozici a čekal, zda by se dostal do finále neprobojoval na čas. Postup mu nakonec utekl o tisíciny, když ve třetím běhu dosáhl další závodník na setinu stejného času, ale o tisíciny byl lepší než Jakub.

Devátý skončil i koulař Dominik Sládek, který se prezentoval výkonem 13,62m.

Asi více, co se týká umístění čekal Šimon Ekl, ve vyrovnaném závodě na 1500m, se vešla hned pětice závodníků do rozmezí jedné vteřiny. Šimon ve finiši nebyl tak rychlý a bral 10. místo. 

Čtvrtý v rozběhu na čtvrtce se objevil Venca Váchal, celkově mu patří 11. místo za výkon 50,87s.

 Bohužel ani štafeta na 4x400m nezabojovala o dobré umístění. Martin Pivoňka, který se těšil na své poslední dvadvacítkové mistrovství vyběhl zatáčku, ale na rovince jen nepustilo dál zranění zadního stehěnní svalu, a tak u štafeta závod nedokončila. 

Doplňme, i jak se dařilo děvčatům oštěpařkám, které hostují z našeho klubuv plzeňských barvách Sokola Petřín.

Také děvčata skončila na pomezí finálové osmičky. Osmá Andrea Balíková za 40,92m, následovaná devátou Eliškou Papežovou za 38,93m. 

Co dále čeká naše atlety, druhý zářijový víkend budou upřeny zraky celého atletického světa opět do Ostravy, kde se uskuteční Kontinetální pohár, souboj šampionů z jedtnotlivých kontinentů. Další víkend následují baráže. Ta Extraligová s naším družstvem v Ústí nad Labem a ta prvoligová s oštěpařkama v Pacově.