Menu Zavřeno

Blog

Napsali o nás v Deníku: Na atletickém MČR domažličtí vrhači ve druhé desítce. Běžec Ekl bavil diváky

Kladno – Atletický vrchol letošní tuzemské sezóny se odehrál na kladenském stadionu Sletiště.

 

Náročnou dvojkombinaci startů absolvoval v Kladně reprezentant AC Domažlice Šimon Ekl. V sobotu se srdnatě bil v druhém rozběhu na 800 metrů. V rychlém běhu využil toho, že se Lukáš Symerský pokoušel o splnění limitu a tak se na nic nečekalo. Šimon běžel takticky na 4.-5.místě a kvalitním závěrem se propracoval na třetí pozici, když doběhl v čase 1:53,94 min. Jednalo se o osobní rekord a do finálové osmičky neproklouzl o pouhých 79 setin vteřiny. S předvedeným výkonem a celkovým devátém místem mohl být po právu spokojený. S vidinou, že nemá co ztratit, nastoupil do nedělního finále na 1500 metrů.

Závod se rozběhl pozvolna, jak to na republikových šampionátech bývá zvykem, a to se Šimonovi nelíbilo a tak za to na metě 700 m vzal. Přehnal se přes vláček běžců a vytvořil si až čtyřicetimetrový náskok. V náběhu do závěrečného okruhu vedl před skupinou pronásledovatelů o tři sekundy. Podporován celým stadionem, který ho hnal kupředu, běžel vstříc velkému úspěchu. Nakonec podobně jako na slavné cyklistické Tour de France byl jeho útok zneškodněn a v závěrečných 200 metrech se přes něj přehnalo devět soupeřů. Šimon tak doběhl na 10. místě v čase 4:02,74 min. a za narušení taktických rošád favoritů byl mnohými atletickými ´bafuňáři´ oceněn.

„Chtěl jsem si jen vylepšit pozici a nakonec z toho vznikla taková show. Jsem rád, že se lidi bavili. Jen škoda, že jsem nastolené tempo nevydržel až do konce, tak třeba příště,“ usmíval se v cíli Ekl.

Hlavně zkušenosti z velkých akcí pak sbírali vrhači. V sektoru koulařů to byl Dominik Sládek, který výkonem 13,57 m bral čtrnácté místo. Zástupce domažlického AC tak značně zaostal za svým osobním rekordem, ale zároveň ve svých dvaceti letech měl možnost si zaházet s těmi nejlepšími v Česku. O tři příčky lepší umístění bral jeho oddílový kolega Tomáš Ott v soutěži kladivářů. S 7,26 kg vážícim náčiním zaznamenal dva platné pokusy, když delší z nich dolétl do vzdálenosti 49,39 m. Postup do finálové osmičky ležel zhruba o metr dále. Je to pro něj výzva do příští sezony.

Regionální atleti se na Mistrovství ČR dospělých rozhodně neztratili, byli vidět a vylepšili si osobní rekordy. Termínovka letošní sezony nabízí v srpnu vyvrcholení ligových soutěží, mítinky jako ´Chodská 1500´, Velká cena Chebu, Hvězdné házení či republikový šampionát do 22 let.

autor Ondřej Váchal

autor 
Zdroj: https://domazlicky.denik.cz/ostatni_region/na-atletickem-mcr-domazlicti-vrhaci-ve-druhe-desitce-bezec-ekl-bavil-divaky-20180807.html

Zdroj: https://domazlicky.denik.cz/ostatni_region/na-atletickem-mcr-domazlicti-vrhaci-ve-druhe-desitce-bezec-ekl-bavil-divaky-20180807.html