Menu Zavřeno

Blog

Letní sportovní tábor 2018 – pod naší hlavičkou

(9. – 13. 7. 2018)

V červenci se uskutečnila premiéra sportovního příměstského tábora AC Domažlice. Myšlenka tábora vznikala už na podzim, později celý tým AC Domažlice dotáhl přípravy až do samotného konce a první termín máme již úspěšně za sebou.

Tábora se zúčastnilo celkem 17 dětí, které se během týdne zapojili do sportovních aktivit. Nejmladšímu účastníkovi je 6 let.  V programu byl výstup na Čerchov – celodenní výlet, který byl náročnější, ale nakonec i nejmladší účastníci tábora vrchol zdolali. Celý týden se děti zapojovaly do turnajů ve fotbale, vybíjené, házené a dalších míčových her. Ve čtvrtek se uskutečnily závody o nejrychlejšího běžce na 60 m a o nejzdatnějšího skokana ve skoku dalekém. Děti si mohly samy vyzkoušet některé atletické disciplíny.

V programu účastníci tábora zavítali také na policejní stanici, kde nám policisté připravili bohatý program – ukázka věznice, ukázka policejního auta, psovodi. Děti si mohly samy vyzkoušet dokonce sirény v policejním autě.

Počasí bylo celý týden ‚na objednávku‘, sluníčko svítilo a déšť nás zastihl jen výjimečně. Další termín nás čeká 20. srpna. Přihlášeno je nyní 30 dětí. Ze strany dětí i rodičů byly kladné ohlasy, což náš příjemně potěšilo a příští rok budeme v této tradici sportovního tábora pokračovat!

 

autorka Denisa Müllerová