Menu Zavřeno

Blog

Naše přípravky na závodech v Praze

10.3.2018 Mistrovství Plzeňského kraje nejmladšího žactva/přípravek /v hale 2018 všechny VÝSLEDKY . Podrobnosti v tozšířeném článku Milouše Antoše…

V sobotu 10.3.2018 se vydala skupina nejmladších atletů z AC Domažlice na Mistrovství plzeňského kraje nejmladších žáků a žákyň konané v Praze na Strahově. I přes vysokou nemocnost čítala výprava přes dvě desítky sportovců. Nešlo pouze o děti z Domažlic, ale také o děti, které navštěvují atletické kroužky v Horšovském Týně a na České Kubici, jejichž činnost zaštituje právě klub AC Domažlice. Pro více jak polovinu dětí to byla první zkušenost s atletickými závody v hale. Každý ze svěřenců měl možnost se předvést hned v několika disciplínách, jelikož jedním z hlavních cílů celé výpravy bylo získat závodní zkušenosti a motivaci do dalšího tréninku. Nejmladší žáci soupeřili ve dvou kategoriích. Mladší, ve které byli nejmladší žáci a žákyně narození v roce 2009 a 2010 a starší, narození v letech 2008 a 2007.

Nejžhavějším želízkem v ohni byl, dá se říct, již tradičně Tomáš Zitterbart, který vybojoval hned dvě 

medaile. Stříbrnou v běhu na 60 překážek s časem 10,20 a bronzovou medaili na stejně dlouhé, avšak hladké trati s časem 9,41. Svojí skvělou výkonnost předvedl i v dalších dvou disciplínách, kde získal 4. místa, konkrétně v běhu na 150m a skoku dalekém. Dalším medailistou byl možná trochu překvapivě Jakub Chval, který při své premiéře získal bronzovou medaili v hodu medicinbalem, když jeho pokus dolétl na 6,25m.

Avšak další svěřenci předvedli také skvělé výkony. Nelze nezmínit 4. místo Daniela Simkoviče v běhu na 60m, dále 5. místo Andrey Šleisové rovněž v běhu na 60m a konečně na stejné trati se 6. místem i Petra Vondraše, který byl o jednu příčku lepší ve skoku dalekém a běhu na 60m překážek. Aby těchto těsně nemedailových pozic nebylo málo, tak ještě dvě ze čtyř našich štafet 4x200m, mladších i starších se umístily na 5. místech. Štafeta mladších ve složení: Němec, Petrásek, Vondraš, Simkovič s časem 2:41.11 a štafeta starších: Cook, Veselý, Šleisová, Zitterbart výkonem 2:18,91.

Na hladký průběh dohlížela čtveřice trenérů a další pomocnou ruku poskytli i rodiče, kteří přileji své ratolesti podpořit. Závody se jistě vydařili a nováčci, kteří přijeli nasbírat především cenné zkušenosti, měli možnost vidět, že dosáhnout předních pozic není v žádném případě nemožné. Proto přejeme všem zúčastněným co nejvíce úspěchů do dalších závodů a gratulujeme ke krásným výkonům.

Závěrem se hodí ještě zmínit celou sestavu, která klub AC Domažlice reprezentovala.

M. Krumlová, T. Tauerová, I. Andrlová, E. Faschingbauerová, N. Rachová, N. Simkovičová, A. Šleisová, D. Andrle, A. Frolík, J. Chval, M. Kubovec, J. Němec, Š. Petrásek, J. Rezeš, D. Simkovič, P. Vondraš, D. R. Cook, M. Fruth, V. Šmejkal, M. Veselý, T. Zitterbart.

FOTO FACEBOOK KLUBU