Menu Zavřeno

Blog

Napsáno v DD: Atleti si z Prahy přivezli osobní rekordy

Praha – V atletické hale Otakara Jandery v pražské Stromovce se během prvního únorového víkendu uskutečnil Přebor Prahy mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek.
Zdroj: https://domazlicky.denik.cz/zpravy_region/atleti-si-z-prahy-privezli-osobni-rekordy-20180210.html

V elitní konkurenci se bil i kvartet atletů z Domažlicka. Oddíl AC Domažlice reprezentovali juniorka Anita Kelemenová a muži Jiří Gregor s Davidem Špindlerem. Barvy Mílařů Domažlice pak hájil Ondřej Váchal.

V sobotním nabitém programu, který v hale probíhal od 10 do 18 hodin, odstartovaly běhy překážkářů. V nich se v druhém rozběhu juniorek představila i sedmnáctiletá Anita Kelemenová. Mezi sedmi sprinterkami obsadila výkonem 9,98s čtvrté místo a vybojovala si účast v osmičlenném finále. Po zhruba hodině a čtvrt zaklekla do bloků znova a šedesátimetrovou tratí prolétla v na setiny totožném čase. Za vlastním osobním rekordem, který zaběhla v loňském roce, zaostala o pouhých osmsetin. I tak mohla být spokojená s pokořením desetivteřinové hranice. Při nadcházejícím startu se pokusí o zlepšení svého výkonu a zajištění času, který by jí opravňoval ke startu na republikovém šampionátu.

Kelemenová sobotní závodní program zahájila, Váchal ho uzavřel. Třiadvacetiletý atlet se totiž představil v běhu na 1500 metrů, který byl naplánován jako vyvrcholení úvodního dne Přeborů Prahy. Cílem reprezentanta Mílařů Domažlice bylo vylepšení výkonu z předešlého týdne. Proto tentokrát závod rozběhl pomaleji a metou 1000 metrů probíhal v čase zhruba 2:44-45. V ten okamžik se propracoval na čtvrté místo před rivala Pavla Štěpáníka ze Sušice a ukrajoval další metry. Při náběhu do posledního dvousetmetrového okruhu o tuto pozici přišel, ale boj o ní nevzdal a zrychlením na posledních 130 metrech vybojoval čtvrté místo. Cílem proběhl v čase 4:09,17 čímž zaběhl nejlepší čas sezóny. Za osobním rekordem zaostal o 3 sekundy.

Neděle pak patřila domažlickým půlkařům. Navázat na výkon z krajského mistrovství přijel Jiří Gregor a 800 metrovou trať poprvé v sezóně okusil i David Špindler, zbytek sil po sobotní patnáctistovce chtěl prodat i Ondřej Váchal. 

Krajský přeborník Gregor díky kvalitnímu letošnímu výkonu byl zařazen do prvního rozběhu. V tom se o tempo staral bílinský Saleh, který čtyři okruhy zvládl za 1:52,11. Domažlický půlkař pak během celého průběhu závodu bojoval o druhou pozici s Hoftou z pražské Slavie. Jeho boj byl nakonec o 31 setin neúspěšný, ale smutnit nemusel, protože zaznamenal výkon 1:54,73. V republikových tabulkách průběžně desátý Gregor se za 14 dní při republikovém šampionát dospělých bude jistě pokoušet proniknout z rozběhů do finálových bojů.
Zdroj: https://domazlicky.denik.cz/zpravy_region/atleti-si-z-prahy-privezli-osobni-rekordy-20180210.html

Zahanbit se ve druhém běhu nenechali ani Špindler s Váchalem. Prvně jmenovaný, který se po pauze vrací k aktivnímu závodění, doběhl na druhém místě v čase 1:58,10. Třetí Váchal se pak díky vcelku rovnoměrnému tempu během závodu poprvé v kariéře dostal pod magickou hranici dvou minut i v hale. Finišoval v čase 1:59,61, což je nyní hodnota jeho halového „osobáku“. Ve druhé polovině února atlety čekají vrcholy sezóny pod „střechou“ v podobě republikových šampionátů.
Zdroj: https://domazlicky.denik.cz/zpravy_region/atleti-si-z-prahy-privezli-osobni-rekordy-20180210.html

Zdroj: https://domazlicky.denik.cz/zpravy_region/atleti-si-z-prahy-privezli-osobni-rekordy-20180210.html

 Převzato z Domažlického deníku