Menu Zavřeno

Blog

MČR v přespolním běhu – Dlouhoňovice u Žamberka

Skupinka našich běžců se o víkendu zúčastnila MČR v přespolním běhu. Tento atletický svátek, kde se potkávají běžci ze všech možných běžeckých disciplín se poprvé konal nedaleko Žamberka v obci Dlouhoňovice. Naši atleti sem neodjížděli s velkými cíly. Pro většinu to bylo zatraktivnění stávající přípravy na halovou sezónu. Přesto v nabitých kategoriích, kde se objevovalo i přes 80 závodníků se naši kluci úplně neztratili. 

 Nejúspěšnějším reprezentantem našeho oddílu byl Šimon Ekl, který si z Dlouhoňovic odvezl 13. místo. Závod Mílařů měl velmi dobrou kvalitu a Šimon potvrdil, že aktuálně patří mezi širší mílařskou republikovou špičku. Jen dodejme, že týden před šampionátem byl „Eky“ na startu i tradiční Velké kunratické, kde obsadil 15. místo. 

V závodě Mílařů bojoval i Martin Pivoňka, který si z východu Čech odvezl 40. místo.

 Asi o trochu výše pomýšlel junior Martin Šilhavý, který nezachytil čelo závodu hned na začátku a potom se mu již nepodařilo v bahnitém terénu propracovat na lepší než 15. místo. V juniorech se po delší odmlce objevil i Vojta Vychopeň, který se věnuje tenisu na Moravě. Mistrovským závodem a konečným 22. místě si zpetřstřil svoji kondiční přípravu.  

V dorostenecké kategorii se objevil Kuba Karlach, aktuální vítěz krajského dorosteneckého běžeckého poháru v našem kraji se mezi nejlepší neprosadil a zůstal cca v polovině startovního pole na 34. místě. 

Benjamínkem naší výpravy byl Jan Švígler, který se poprvé postavil na start takového závodu. V kategorii mladšího žactva startovalo 90 běžců a Honzík jako prvoročák mezi nimi obsadil 26. místo, přičemž ve svém ročníku by byl čtvrtý.   

 O tom, že běh je v současné době velice populární i mezi registrovanými atlety svědčí účast více než 750 závodníků napříč kategoriemi.

Nás může těšit, že ty nejlepší juniory a seniory uvidíme na přes rok nedaleko od nás v golfovém Areálu Alfrédov u Stříbra, který je vzdálen jen několik kilometrů od hranic našeho okresu.

VÝSLEDKY ŠAMPIONÁTU

NĚKOLIK FOTOGRAFIÍ NA NAŠEM FACEBOKOVÉM PROFILU