Menu Zavřeno

Blog

Zařazujeme novou rubriku: Deník fanouška

Po barážovém klání se k nám dostala řada informací, které bychom také rádi prezentovali na našem webu. Chtěli bychom nepravidelně proto vydávat i Deník fanouška, jak to vidí lidé okolo naší atletiky. Níže přinášíme první příspěvek:

Užili jsme si super atmosféru v našem týmu, taková soudržnost nebyla na zatím žádném kole, kde jsem byli. Jak po cestě, tak i na stadionu bylo nás slyšet nejvíc ze všech týmů. Opravdu impozantní nástup před soutěží.

Jinak stadion v Opavě = velká hrůza – hrozné lavičky, žádná tribuna.

Ředitel závodu – bývalý závodník Jiskry Domažlice, oddílu atletiky, v době, kdy byl v Domažlicích na vojně u pohr. stráže.
Ochotně nás pustil po cestě dlouhé 8 hodin ve 20 hod. večer „zatrénovat“, rozsvítil, co se dalo, aby bylo vidět na dráhu.   

Od ředitele závodu jsme se také pak dozvěděli důvod, proč tribuna není – protesty majitelů rodinných domů v sousedství, že by jim clonila do zahrad. Trošku nedůstejné na to kolik se dařilo a daří v Opavě vychovávat talentů.

Zázemí v hale s tunelem je však nové.  Moderní budova tomu dává nový rozměr.

Největším vůdcem družstva je Martin Pivoňka a nacvičené pokřiky a chorály paradoxně inicioval Pražák Honza Valášek, který je skoro větším domažlickým patriotem než místní (i když byl u nás na Chodsku snad jen dvakrát v životě), ale i kluci z Plzně a od Plzně – jsou hrdí na svůj tým. 

Trocha nespokojenosti a připomínky z hlediště mířily, jak jinak hlavně na rozhodčí.

Jinak Opava je docela pěkné a moderní město. Má dostatek zeleně, spojují ji pěší zóny, fontány s vodotrysky či příjemné kavárny a vinárny.