Menu Zavřeno

Blog

Ohlasy po úspěšném ligovém vystoupení

Náš mužský tým dosáhl na jedno z nejlepších umístění v historii klubu. Přinášíme několik ohlasů. 

Petr Konop, vedoucí družstva: 

V letošním ročníku se sešla vyborná sestava atletů, kteří nejen, že podávali skvělé vykony na dráze,ale i se vzájemně podporovali, fandili si, žili velmi soudržně i mimo ligu a baráž tento trend jednoznačně potvrdila. Myslím, že jsme pátým místem v prolínací soutěži o účast v nejvyšší  soutěži a celkově jedenáctým místem ze všech mužských týmů v ČR, prokázali, že v našem klubu se dělá výborná atletika. Výkony, výsledky, ale i vystupováním celého týmu to byla v Opavě i velmi pozitivní prezentace Domažlic. Byli jsme vidět, byli jsme slyšet a to doslova.

PS  Už jsem v atletice zažil lecos a ze zájezdu do Opavy jsem nebyl nadšen, ale taková atmosféra, kterou kluci vytvořili mě nadchla a s takovym družstvem pracovat je velká atletická radost. 

 

Martin Pivoňka, půlkař a faktický kapitán týmu:

Pro všechny družstva začínala baráž sobotním dopolednem, ale pro nás vše již začalo o den dříve. Už cestou do Opavy jsme byli výborně naladěni, připravovali a nacvičovali různé pokřiky, chorály a hesla. Touha vybojovat pořádný výsledek byla již od prvních minut. Do Opavy jsme dorazili v pozdních hodinách, takže proběhlo rozcvičení za tmy. Pak rychle ubytovat a týmová večeře. Sobotní ráno již byli všichni strašně vyhecovaní! Od snídaně bylo na všech vidět, že si to nejdou nejen užít, ale že chtějí napsat další čast domažlické historie! Před odjezdem na stadion jsme se patřičně připravili. Trubky, vlajka a hlavně bojové barvy! Obličej a vlasy zbarveny do týmových barev. To byl další impulz pro náš výkon. Cestou na stadionu jsme dořešili pár detailů a vše mohlo začít! Famozní nástup na stadionu s pořádným kotlem aby všichni věděli, kdo přišel. Vysloužený obdiv byl na místě! Po celý závod jsme se snažili dělat pořádný kotel, jinak by to byly závody o ničem. Zbylé týmy moc aktivní nebyly. Dokonce jsme spojili síly s holkama z Dukly a fandili si navzájem! Na konci proběhla záverečná fotka, bouchnutí šampanského a pro nás vítězné kolečko, i když jsme se vítězi nestali! Během toho jsme si vyslužili potlesk od týmu: Ustí nad Labem, Spartaku, Dukly, Slavii, Opavy a nyní opět extraligové Olomouce, kterým jsme jejich náklonnost vrátili. Za tým mohu říci, že všichni bojovali ze všech sil! A letošní baráž byla opravdu zasloužená, jelikož letošní vysledky během 4.kol byly fantastické. Ti, kteří se toho vrcholu nezúčastnili udělali chybu!

Ještě bych dodal,že máme dost mladý tým, takže si myslím, že v budoucnu bychom mohli zase o takový výsledek zabojovat znova.

 

Jan Tauer, skokan, rodilý Domažličák z náměstí: 

V první řadě mi nadchla atmosféra. Trenér nám před závodem řekl, ať si to pořádně užijeme a my to splnili na 100%. Byli jsme nejhlasitějším týmem v Opavě. Od začátku do konce jsme si vzájemně tleskali a povzbuzovali se. Já skákal tradičně do dálky a do výšky. Dálka jednoznačně nejlepším závodem celé sezóny. Zlepšil jsem si své letošní osobní maximum do dálky na 679 cm (bohužel s nepovoleným větrem). O centimetr jsem se vešel mezi osm nejlepších skokanů – finálistů. Na výšku jsem šel hned z doskočiště dálky, sotva jsem si stihl přezout tretry takže bída. Krátkou A štafetu jsme bohužel nepředali na poslední předávce a dlouhá B štafeta byla už jen třešničkou na dortu. Druhý běh jsme vyhráli stylem start cíl.

 

Václav Carda, oštěpař, matador týmu: ?, možná bude ještě rozššířeno.

 

S dalšími ohlasy budeme stránku aktualizovat….