Menu Zavřeno

Blog

Tisková zpráva: AC Domažlice v baráži o Extraligu. V Opavě je čeká boj o TOP 10 nejlepších týmů v České republice.

V neděli 27. 8. se na pražské Slavii uskutečnilo poslední kolo základní části I. ligy mužů skupiny A. Muži AC neponechali nic náhodě a těsným třetím místem potvrdili postup do baráže o extraligu družstev.

Hodnocení kola se ujal jeho vedoucí Petr Konop:

„Čtvrté kolo bylo ve znamení prázdnin a některé výkony tomu ještě odpovídaly. Nepodařilo se nám vyhrát ani jednu disciplínu, ale družstvo opět podalo zodpovědný výkon, čímž potvrdilo účast v baráži o Extraligu, kterou si zopakujeme po dlouhých devíti letech!!!
V závodě nám chyběly body hlavně sprintera Richtera, který ulil svůj start na 100m. Řada závodníků pojala toto kolo také jako přípravu na MČR do 22 let, které se uskuteční následující víkend, a tak nešla do plného vytížení, což způsobilo také problémy se sestavením štafet, které vždy velmi pomohou v konečném účtování. Věřím, že za dva týdny již budou všichni připraveni a my zabojujeme o co nejlepší umístění.“

Nyní se již vše upíná k barážovému klání. 9. září ve slezské Opavě. A jaké vidí šance na úspěch jeden z lídrů týmu a domácí odchovanec Martin Pivoňka?

„V letošním roce se podařilo poskládat velice kvalitní tým, který bodoval úspěšně téměř ve všech disciplínách. V této soutěži je také důležitý kolektiv a obětování se pro tým. Atmosféra na všech kolech byla velice bojovná a to nám přineslo řadu plusových bodů. 

Již po třetím kole bylo celkem pravděpodobné, že se do barážových bojů podíváme, a tak jsme se přes léto poctivě připravovali. Čtvrté kolo byla na rozzávodění.

Cíle v baráži jsou jasné. Být v tabulce co nejvýše. Ideálně skončit do čtvrtého místa. Což by znamenalo, že atleti AC Domažlice by byli mezi TOP 10 nejlepšími týmy v roce 2017.“

Doplňme, že se soutěže zúčastní 8 týmů. Z toho dva nejlepší budou startovat v příštím roce v Extralize družstev.