Menu Zavřeno

Blog

Naše přípravky na Přeborech v hale

V sobotu 27.února proběhlo v pražské přetlakové hale na Strahově Mistrovství Plzeňského a Karlovarského kraje předžactva  (přípravek).

Své zastoupení zde měli i nejmladší atleti AC Domažlice. V počtu 14 závodníků a závodnic obsadili všechny disciplíny: 60m, 150m, 600m, 60m př. (molitanové), smíšenou štafetu 4x200m, dálku , hod 1kg medicimbalem obouruč z kruhu systémem autového hodu. 

Daleko od „ Babylonu“ nebyli domažličtí závodníci ani v Praze. Biblický “ zmatek“  mohl připomínat  pohyb desítek nadšených účastníků, z nichž nikdo nezůstal v klidu. Pokud právě nesoutěžili, povzbuzovali, fandili, tleskali medailistům. Přestože pro mnohé děti šlo o vůbec první závody takových rozměrů, neztrácely bojovnost a odhodlání a mnohé se i přes slzy z prohry nevzdaly a do cíle přesto doběhly. K atmosféře plné emocí a radosti z pohybu přispěli i přítomní rodiče a trenéři, kteří byli svým svěřencům důležitou oporou a své děti často v překvapivě velkém počtu účastníků rozpoznali jen díky oddílovému tričku.

Malí atleti a malé atletky se odlišovali barvou závodního dresu, klubem, který reprezentovali, množstvím zkušeností a startů, počtem zažitých výstřelů ze startovní pistole či přešlapů,  to nejdůležitější ale měli všichni společné. Ať už totiž odjížděli domů s medailí či bez ní, strávili den v pohybu, zdravým poměřováním sil a s touhou něčeho dosáhnout. A i když nepředběhli soupeře, rozhodně předběhli starověké stavitele babylonské věže. Našli na rozdíl od nich společnou řeč – atletiku.

Výsledky v této věkové kategorii nejsou až tak důležité, přesto je naleznete ZDE

FOTOGALERIE

autor Zdeněk Forster