Menu Zavřeno

Blog

LUCIE STAŇKOVÁ OCENĚNA REKTOREM ZČU

Ve čtvrtek 24. března proběhlo na radnici města Plzně
vyhlášení ankety Sportovec Plzně 2015
v kategoriích mládeže.

Při akci, kterou připravila Nadace sportující mládeže pod záštitou primátora Martiny Zrzaveckého, bylo oceněno celkem osmnáct jednotlivců a devět družstev. Mezi oceněnými byla i Lucie Staňková z atletického oddílu AC Domažlic, která mimo atletiky závodí i za plzeňský oddíl vzpírání VD Start Plzeň. Lucie Staňková převzala cenu rektora Západočeské univerzity v Plzni z rukou Miroslava Holečka. Tato cena se uděluje za skloubení sportovních a studijních výsledků. Lucie měla na posledním vysvědčení průměr známek 1,08.

„Západočeská univerzita si váží studentů, kteří dokážou sladit svoje sportovní a studijní úsilí, což je v mnoha případech velmi obtížné. Proto jsem udělil Cenu rektora ZČU studentce, která dokázala vyvážit svoje vynikající sportovní výsledky také výborným prospěchem na gymnáziu,“ uvedl rektor ZČU v Plzni Miroslav Holeček.

Vedle primátora Martina Zrzaveckého, Michala Dvořáka, člena Rady města Plzně pro oblast podpory podnikání a sportu, starostů plzeňských obvodů a zástupců nadace ocenění sportovním nadějím předávali také známé sportovní osobnosti. Olympijský vítěz z OH 1968 Jan Kůrka, stříbrný z OH 1972 házenkář Vladimír Jarý nebo Přemysl Švarc, český reprezentant v triatlonu a účastník OH v Londýně.

Profily všech nominovaných sportovců budou k vidění na výstavě, která se od 3. do 16. dubna uskuteční ve vstupních prostorách plaveckého bazénu na Slovanech.

A jak akci prožívala Lucka? „Bylo to nádherné společné odpoledne s mnoha zajímavými a úspěšnými lidmi. Velmi si vážím ocenění rektora ZČU pana Miloslava Holečka. Celá akce byla organizována na skutečně vysoké společenské a kulturní úrovni. S oceněním jsem obdržela i mnoho věcných cen, mezi nimi mi udělal největší radost iPad od pana rektora.“

Přejeme Lucce i v roce 2015 mnoho sportovních a studijních úspěchů!