Menu Zavřeno

Blog

Dvě finálová umístění na MČR dospělých

Na právě proběhlém Halovém MČR dospělých se mezi nejlepší osmičku dostali: Matěj Klukan a Jan Čiviš.

Nejlepšího umístění našich atletů na MČR dosáhl trošku překvapivě Matěj Klukan ve skoku vysokém. Matěj napoprvé překonal 195 cm, což mu zajistilo vynikající 6. místo. Bohužel pro něj i pro klubové statistiky rekordní hranice 200 cm opět odolala.

Na sedmém místě ve finále na 800m doběhl Honza Čiviš za výkon 1:53,94. Honzův den byla sobota! Ve svém rozběhu si zajistil novým osobním rekordem a halovým klubovým rekordem 1:51,05 postup do finále.

Ve dvou disciplínách se na mistrovství představil Jan Šnajdr. Na 400m předvedl nejlepší krajský halový výkon sezóny. Čtvrka za 49,38s by mohla být i výborným příslibem pro Honzovu hlavní disciplínu 400m př. Oproti loňsku si Honza vylepšil osobák v hale o více než 2 sekundy. V konečné klasifikaci mistrovství byl hodnocen na 9. místě. Na poloviční trati předvedl výkon 22,97, což stačilo pouze na konečné 17. místo.

Pokořit hranici 50s se pokoušel na svém druhém vrcholu halové sezóny i Venca Váchal. Tentokrát mu byla tato pro mladé čtvrtkaře magická hranice zapovězena. Výkonem 50,18s byl klasifikován na 13. místě. 

Kompletní v některých disciplínách velice zajímavé výsledky z mistrovství naleznete  ZDE

Krátký sestřih z osmistovky s Honzou Čivišem ZDE