Menu Zavřeno

Blog

MČR Gigant: Bronz a dvě finálová umístění

Naše minivýprava na MČR juniorů a dorostu byla celkem úspěšná. I když po sobotních rozbězích byla očekávání ještě vyšší.

autor fota Mirka Zítová

Vypadá to, že po úspěšnějších letech náš klub čekají chudší časy na MČR juniorů a dorostu. Generace, která táhla naši atletiku po několik let přešla do seniorské kategorie a na další nové tváře se teprve čeká. I proto byla na právě probíhajícím MČR pouze minivýprava čtyř členů. I když nutno podoknout, že poměrně úspěšných. 

Sobotní den byl pro naše barvy téměř snový. Tomáš Plojhar vybojoval svoji první mistrovskou medaili v atletice. Na 3000m doběhl v osobním rekordu 9:22,88 pro bronzovou medaili.

Martin Pivoňka i Venca Váchal si bezpečně zajistili postup do finále. Bohužel již v rozběhu se Martin necítil úplně fit, což se projevilo nejen zvýšenou teplotou….

Venca si vytvořil nový osobák na 400m o osm deseti na stávajících – 49,54s.

Za to neděle, ta zkazila všechna očekávání ze soboty. Začalo to u Lucky Staňkové, která se potýkala s technikou ve vrhu koulí a nakonec neměla ani jeden měřený pokus.     

Martin oslaben zdravotními problémy, uvažoval, zda do závodu vůbec nastoupí. Nakonec z toho bylo pro něj nepříliš uspokojivé 5. místo pouze 7 setin za osobákem.  

Ani Vencovi se nepodařilo v neděli navázat na úspěšnou sobotu a ve finále skončil šestý se sekundovou ztrátou na sobotní výkon. Škoda.

Do finále na 800m se probojovala i domažlická dorostenecká závodnice Sára Heroldová hájící barvy Sokola Petřín. I Sára čekala od sebe v neděli více a vybojovala „pouze“ šestou pozici.  

Servis doplňme odkazem na kompletní výsledky z mistrovství ZDE.