Menu Zavřeno

Blog

Slovo předsedy Zdeňka Forstera

            Při přípravě atletické ročenky klubu za rok 2014 jsem bilancoval činnost AC Domažlice.  Ročenku už několik let pěkně sestavuje Petr Hatlman.

            Pozitivem pro mě byly opět výborné výkony našich juniorů po celý rok.

Zlato z MČR na 800 m přivezl Jan Čiviš, triumf běžců završil stříbrem na stejné trati Martin Pivoňka. Štafeta 4 x 400 přivezla medaili jak z juniorského, tak i z šampionátu dospělých.

Družstvo juniorů AC stálo na bronzovém stupni v Čechách!

Kladivářka Lucie Staňková po stříbru na republice dorostenek završila úspěšnou sezonu s reprezentačními starty účastí na OH mládeže v čínském Nankingu.

Žák Adam Kamír se blýskl bronzem po bojovném výkonu na MČR v Plzni.

            Junioři byli velkou měrou také tahouny družstva mužů. I letos celý tým ukázal, že naše místo je v 1. lize, když ve 4. kole vybojovali 2. místo. Zájem ze strany závodníků o udržení 1.ligy byl před 4. kolem obrovský a po dlouhé době mohl vedoucí družstva Petr Konop postavit všech 24 závodníků. Takové nasazení bych si přál i pro následující kola.

            Nesmíme polevit v práci s mládeží, kde se nám nedaří udržet širší základnu.

Podzimní období bylo tradičně obdobím hodnocení a anket. Anketa o sportovce okresu nás ještě čeká, ale nová atletická sezóna se rozbíhá už v hale.

Na evropské úrovni se rozjede sezóna evropským halovým šampionátem v Praze. Po mnoha letech přiláká tento vrcholný podnik pozornost všech k atletice do České republiky. V Domažlicích se chystáme mimo řady pořádaných atletických závodů již na 50. ročníky Chodské patnáctistovky a Běhu babylonskými lesy.

            Věřím, že závodníci AC Domažlice budou mít dostatek motivace ke své přípravě, trenéři a funkcionáři k práci pro náš krásný sport.

Těším se na setkání se všemi na připravované každoroční valné hromadě klubu, kde vyhodnotíme uplynulou sezónu ze všech hledisek a nastíníme plány do sezóny nové.

Zdeněk Forster

předseda klubu